2024_25 Wyjazd zawodoznawczy do firmy POL-MAK S.A.

foto1
foto1
foto1
foto1
foto1



 

(…) tak szybko stad odchodzą jak drozd milkną w lipcu

 jak dźwięk trochę niezgrabny lub jak suchy ukłon

żeby widzieć naprawdę zamykają oczy (…)

Jan Twardowski

 

 

Z głębokim  żalem żegnamy księdza kanonika Janusza Stefanka, wieloletniego proboszcza parafii św. Józefa Robotnika w Kraśniku, dziekana dekanatu kraśnickiego, duchowego przewodnika i przyjaciela społeczności Zespołu Szkół nr 2 w Kraśniku. Jesteśmy wdzięczni za modlitwę, towarzyszenie nam w ważnych dla szkoły momentach, za każdy gest, za słowo i dyskretne wsparcie, życzliwość. Księże Proboszczu! Z Księdzem łatwiej nam było widzieć to, co ważne, dostrzegać wartości, które czasem gubią się w niełatwej szkolnej codzienności. Będzie nam brakowało obecności i towarzyszenia tak życzliwego, choć wymagającego pasterza. Księże Proboszczu, odpoczywaj w pokoju!

Społeczność „Reja”

 

 


 REKRUTACJA 2025/2026

OFERTA EDUKACYJNA NA ROK SZKOLNY 2025/2026 - profile klas

   Harmonogram rekrutacji 2025/2026

 Regulamin rekrutacji 2025/2026 

  


 

 

 

29 maja 2025 r. uczniowie naszej szkoły wzięli udział w kolejnym wyjeździe zawodoznawczym w ramach projektu „Nowe umiejętności szansą na przyszłość”, odwiedzając Wytwórnię Makaronu Domowego POL-MAK S.A. w Ludwinie Kolonia.

Celem wizyty było poznanie funkcjonowania nowoczesnego zakładu produkcyjnego oraz zapoznanie się z możliwościami pracy w branży spożywczej. POL-MAK to firma rodzinna z ponad 28-letnią tradycją, znana z produkcji makaronów wysokiej jakości i stałego wprowadzania innowacji. Uczniowie mieli okazję zobaczyć cały proces produkcji – od przygotowania ciasta po pakowanie gotowych wyrobów.



Podczas zwiedzania zwrócono uwagę na wysokie standardy jakości i bezpieczeństwa, potwierdzone licznymi certyfikatami. Firma angażuje się także społecznie, wspierając m.in. programy dożywiania dzieci oraz promując lokalną kulturę.

Serdeczne podziękowania kierujemy do Prezesa Zarządu, Pana Dominika Polaka, za życzliwe przyjęcie, interesującą prezentację firmy oraz możliwość poznania praktycznej strony pracy w nowoczesnym zakładzie produkcyjnym.

Wyjazd był cennym doświadczeniem, które pozwoliło uczniom lepiej zrozumieć realia pracy w przemyśle spożywczym i poszerzyć wiedzę o lokalnym rynku pracy.

FOTOGALERIA

 

Wirtualny spacer

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW

Brązowa Tarcza 2025

Erasmus +

Projekt zawodowy

Projekt 10.3

Projekt 10.4